Yuhuuu... Nak Balik Kampung....

Edisi KERETAPI vs BAS

Last week ari khamis kot, cek kuar cari tiket raya... Cam biasa, nek train adalah keutamaan berbanding nek bas memandangkan kemurahan harga tiketnya dan keselamatan yang lebih terjamin... Heheee...

Sampai kL sentral, tanya kaunter tiket kelas ekonomi utk 18hb ada lagi tak... Akak tu cakap dah abes... So alamatnya akan miss lah cek punya kelas utk jumaat petang 18hb nie... hehee... Then tanya 17hb, dia kata ada, untuk tiket 1st klas, harga brapa.... 66 henget... Adoi... Walaupun ada tmpt tido, cek bukannya nak tido sngt pun atas train tu... Syok lg ronda2 dari satu gerabak ke satu gerabak... Sampai umah kang tido lah nak tido slama mana pun... btul?...huhuuu... Then tanya 16hb, ada tiket utk second class ja lagi... Harga 33 henget... ok lah tuuu... Nak tanya utk 15hb, cek ada kelas plak smpi kul 10 mlm... tak pasal2 nak kena ponteng 2 kelas klu amik tiket 15hb... huhuuu...

Bkn nak riak coz dah dpt tiket blik raya.... Just nak kongsi kebaikan nek train utk balik kmpg jaaa...
#Lebih selamat dari nek bas jika dibandingkan statistik kemalangan train ngan bas.
#Tiket yang murah sekali ganda dari bas. Btul utk kelas ekonomi. Contohnya harga KL ke Butterworth, klu nek bas sehala dalam 30 henget lebih, but klu nek train just dalam 19 henget jaaa...
#Train punya driver konfem ada lesen bwk train & bebas dari saman membwk train, but pemandu bas blum pasti lg ada lesen or dah bnyk saman kesalahan dijalanraya... Apatah lagi bas tambahan, langsung cek tak pecaya... huhuuu...
#Then leh jalan2 dlm train, ada kantin, surau dan paling penting ada toilet... huhuuu...



Cuba korang bayangkan atas bas tengah jam kat highway time2 nak balik raya nie, korang terasa nak melepaskan hajat!!!.... Azab yang dahsyat wooo... huhuuu... OK lah... Just nak berkongsi... heheee...

Selamat Berpuasa Semua... =)

No comments: