2013... Apa lagi yang cek nak... ?

Alhamdulillah

Leh kata 90% target untuk 2012 cek capai... Ada member cakap, tahun 2012 adalah tahun yang paling bertuah untuk cek... Kenapa? Dibawah adalah jawapan nya.... =)

1- My wedding day ( 20 January 2012 )
Setelah 8 tahun menyulam kasih menjalin ikatan,akhirnya cek ngan ustazah selamat disatukan. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar untuk kedua2 belah pihak setelah bermacam2 jerih perih dan susah payah menbuat persiapan.... JazakAllah pada semua yang terlibat terutama keluarga, sanak saudara dan sahabat handai dari kedua2 belah pihak Kulim dan Teluk Intan.

2- Baby Alza ( April 2012 )
Pas keje nie, benda yang paling cek mengidam nie haaa.... Besar skit, senang bawak family jalan2... Heheee...

3 - Iyad Uzair Bin Mohd Ridhuan ( 8 Disember 2012 )
Orang kata rezeki... AlhamdulilLah, lahirnya zuriat kami yang pertama dalam tahun yang sama kami bernikah... Syukurnya kami hanya Allah SWT yang tahu...

Untuk tahun 2013... Apa lagi cek nak... ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tunggu arr awal tahun 2014, baru arr cek crite... Hehehee

Rasa hati...

Rasa hati... Nak balik mengarang cam dulu... Tapi... Zaman dah keje nie... Aduhhh... Menaip report keje pun tak siap2... Apa ntah lagi nak menaip blog... Kesian blog nie dah bersarang gajah... =)

as long as you do it for the love for Allah, HE will be with you..

Nie nasihat dari sorang sahabat ustazah, tapi sangat terkesan kt hati cek... Cek rasa baik utk cek, maka baik jgk utk korang... jemput arr baca... =)


Nisa, makin dekat dah nak kahwin, makin serabut kepala n jiwa makin tak tenteram... that happens to almost everyone. And obviously happened to me too... Masa ni lah kita jadi extra sensitive dengan org sekeliling n serabut dengan persiapan... Antara sebabnya is kita mula mengalami 'separation anxiety'. Sebab unconsciously or consciously kita tahu yang hidup kita takkan sama lepas ni. Hubungan dengan adik-beradik akan berubah... dan diri kita & keutamaan kita juga akan berubah. But just hold on and solat hajjat banyak minta dipermudahkan & minta ditenteramkan hati... InsyaAllah everything will be ok. Kalau rasa x tahan sangat nak nangis from time to time pun takpe. Just remember that marriage is sunnah, and as long as you do it for the love for Allah, HE will be with you... and pave the way for you. Love you, Nisa'a ♥ ~ from ustazah friend...

Rasa Hati...

Rasa hati yang sarat,
Penuh golak, gundah, kesah & kelam yang pekat,
Fikirkan kesan dan akibat,
Dari dosa semalam yang kelat,
Namun kala ini masih belum bertaubat.

Ya Allah,
Ampunilah segala dosa-dosa hamba Mu yang lalai ini...
Amin...

9.05pm,
6/12/2010,
Tempat cari rezeki...

Kipas Angin Umah Pelacur

Sirim Boy dalam kenangan...






Bila la leh mandi air terjun lagi nie... huhuuu...

BINGKAS 2010 Pulau Betong, Penang...

Waaa... dah lama rasanya cek tak join program after abes stadi... Dlu slalu jaa join pgrm rakan muda .... Pas abes stadi nie mujur ada pgrm yayasan salam utk cek lpas gian join pgrm... hahaaaa....

Actually weekend lpas (16 ~ 18/4/2010) cek ngan sukarela nya telah menyertai pgrm BINGKAS ( short from bingkisan kasih), kat Sek. Keb. Pulau Betong, Balik Pulau, Penang... Marvelous and fantastic cek leh simpul utk gambarkan betapa suka nya cek ngan pgrm nie... hahaaa... 3 hari 2 malam, tido dalam bilik rawatan skolah, jmpa mmbr baru yg cek xpenah kenal sblm nie but tetiba leh mesra... hahaa... so amazing utk cek yg sngt pemalu nie... =)... But sedihnya tak bnyak photo cek leh upload kt cnie coz nie pn cek curik kt fb org... Kamera cek rosak, spoil sungguh... =)... Hope photo kt bwh nie leh cek tunjuk kt anak cucu cek yg cek penah sampai dan penah berbakti kat Pualu Betong nie... hahaaa... =)







Thanks to all of fasilitator, staff SALAM, and adik2 pulau betong.... Umur panjang InsyaAllah kita jumpa lagi... =)