Shah Alam, I'm coming back...

Wah... Dah bersawang cek punya blog...

Dah 3 bulan lebih cek tak mengarang rupanya. Bkn takde criter, kt kmpg takde tenet. Tak berbaloi plak klu nak mengarang kat kedai tenet tu... Nie cek baru 5 ari sampai Shah Alam... Buat apa? Adalah... nanti cek criter... =)

Ok lah... First happy story, cek dapat anak buah yang kedua 4 Januari lepas... Baby boy jgk... Muhammad Hakim Dani.. Bleh la lawan ngan abg dia, Muhammad Iman Danial (2thn) nnti... Apa? Anak cek? Tunggu... Coming soon.. Hehee..

Then, second story... During 2 months break, ada la cek ikut Pak Njang cek buat umah... Bkn umah pun, just bangsal utk stor ngan parking krete... tu pun utk umah kampung jaaa... But bleh tahan la dia punya penat tu... 10 hari lah jugak nak siap bangsal tu. Jadi Indon kejap cek nie... Tapi upah lumayan lah jgak... Huhuuu... Dulu kulit cek putih, skrg dah hitam skit... Sedih... Tangan pun dah kematu. Kecian cek...Huhuuu... But abah cek pun tukang umah gak. Org ckap mana tak tumpah kuah klu tak ke nasi... Bleh ke camtu? Heheee... Adalah cek amik pengajaran sepanjang cek kerja buat umah nie, baru cek tau betapa susah payah abah cek keje untuk sara keluarga... MasyaAllah... Abah, cek sayang abah... =)

Third story... Cek kat Shah Alam nie actually join kursus Traning and Re-Skill Program under SIRIM ngan EPU (Economy Planning Unit). Lebih kurang cam kursus Train & Place atau Program Siswazah menganggur cam tu lah... But cek bkn menganggur ok, just malas nak keje lagi jaa... Heheee... Cek amik kursus Automotive Quality Management Systems. Ada laa EPU bagi elaun, walaupun tak lpas utk cek pinang ustazah, tapi lepas la utk sara hidup cek kat Shah Alam nie... Huhuuu... Cek pikir kursus tu mmg penting la utk cek kerja kat swasta nnti & klu nak amik kat luar pun makan ribu ringgit lah jgk... Sebab tu cek rebut peluang nie, walaupun ada mmbr cek tnya knape pas blajar nak blajar lagi... =)

Fourth story nie syahdu skit... Teringat camne cek mula2 jejak kaki kat Bandaraya Shah Alam nie & UiTM especially... Criter dia camni, time mula daftar kursus SIRIM 16hb lpas, ada la sorang kawan sekursus ngan cek takde umah sewa lagi kat Shah Alam nie... Tawakkal je dia datang cnie ngan mak ayah ngan adik dia dari Kelantan... Semangat nak belajar... Dia kata smpi Shah Alam 15hb kul 11 mlm... Just tido dlm keta jaa kat petronas baru dpan Unisel tu malam tu... Kcian cek dengar, so cek tlng lah dia smpi dia dpt umah sewa... Cam cek dulu sampai kul 3 pagi time daftar kat UiTM dulu... Ngan mak abah, pak njang ngan adik2 antar, macam2 cek pikir time tu. Nseb bek laa guard UiTM bg masuk & escort smpi Pusat Islam utk cek sefamily lepak kat ctu smpi pagi... Nseb bek jgk ada kawan yg sudi masukkan cek kat umah sewa dia... JazakAllahikasirun to Tengku (mmbr skolah teknik) yg sudi bantu cek time tu... Syahdu btul bila cek ingat kenangan nie... Huhuu...

Fifth story... Story yang sangat memberi kesan kat cek... Cek ulang... Sangat memberi kesan... But cek rasa tak sesuai nak crite kat post nie... Nanti cek criter kat another post... InsyaAllah...

Apa lagi eh nak criter? Abes dah kot... Huhuuu... =)

Last but not least... Kat cni cek nak wish happy belated birthday to all of my frens yang cek kasihi coz tak dapat nak celebrate birthday ngan korang kat Shah Alam sblm nie... Untuk Didi, Amir and Ayu Account especially, Slamat Hari Lahir, doa dari cek, moga hidup mendatang dalam redha dan limpahan rahmat Allah SWT... Amin... Sori... Cek susah nak ingat date birthday orang... Klu sape2 yang berkaitan pun cek doakan sama... Sori sangat... Jangan marah eh... =)

Jerit kuat2... Shah Alam, I'm coming back...

2 comments:

Anonymous said...

ok2 thanx u ye wan...xpe la mu x ingt pon jnji mu wish wpon lmbt..hahahaha

Anonymous said...

hahahahaa...lucu n sedih gak komen mu ni..pape pon thnx u sbb wish besday cek wpon dh lama lpas..hahahahaa..nnti blh g karok lg..hahahaa
~bachok~