Me & Volunteerisme


Aku suka jadi sukarelawan...
Bukan sebab nama aku wan...
Tapi sebab aku leh jumpa banyak kawan...
Sambil tolong orang ringan kan beban,
aku jugak leh cari hati untuk aku tawan...
opsss... just gurau untuk ringankan hati yang rawan...

Nie pulak time join volunteer sukan MASUM... Cek jaga sukan kayak... Tiap2 ari ulang alik pi putrajaya... Best kawan ngan diorang nie...Sporting... Cek cuti sem part 2 time tu...


Nie masa angkat sumpah Program Perhimpunan Sukarelawan Sekretariat Rakan Muda UiTM Malaysia... Akan cek pegang janji cek tuk jd sukarelawan sejati.... Ye ke? heheee...

KL'06 FESPIC Games.... Sukan untuk orang cacat seluruh rantau Asia Pacific... Cek jaga lawan pedang... Best... Leh tido kt hotel, dapat baju free, sijil lawa, kenal ngan budak2 universiti len...

Nie ngan atlit negara, nama apa ntah kakak nie dh lupa... Len2 yang menyibuk tu adik2 dari skolah sukan bandar penawar, johor... huhuuu...

Aku masih kanak2... heheee... Nie time cek jd volunteer untuk muzium negara time Smart Kids' 07 kt PWTC... Cek jd PR kt pameran tu... Jenuh cek time tu nk menjawab ngan budak2 bandar yang terer speaking... huhuuu...

Nie cek kt Rumah Nur Salam, Chow Kit... Cek ngan volunteer2 tetap kt umah nie... Sem lepas rajin gak cek pi umah tu, main2 ngan adik2 t ctu, serve diorang makan, ajar diorang tuisyen, join xtvt yg volunteer len buat kt ctu... Kcian adik2 kt ctu, nasib diorang tak bertuah cam kita... huhuuu...


Johor Flood Mission 2006... Cek join ngan kawan2 dari fac information systems, puncak perdana ngan health science, alamanda. Mission kami, cuci lumpur kt skolah agama kota tinggi & stesen bas kota tinggi... Stay 3 ari 2 malam kt kolej 16, utm skudai... Miss all of u... huhuuu...


Sambil cuci stesen bas sambil posing... boleh lahh... huhuuuu....


Bersyukurnya aku, fizikal aku sempurna & aku lg hensem... heheee... Nie ngan atlit dari china time FESPIC games...


Arghhh.. Darah aku... Aku dah dermakan... baiknya aku... huhuuu... perasan tak aku... Tengok, ada awek dh tertawan kt cek... So... Jadilah sukarelawan... huhuuu... ( Ira, sori... just iklan. huhuuu... )


Nie kat Smart Kids Exhibition, PWTC lg... lpas bersukarela, kita posing lah... heheee... kan anne? huhuuu....

Nie sebelum kna cuci skolah kt kota tinggi, Johor Flood Mission Volunteers... Posing dulu sebelum baju kotor & muka comot... huhuuu....


Nie muka2 letih after duty kt tasik putrajaya.... Tapi hati ikhlas tau... huhuuu...Volunteers MASUM games 06...



Kt Smart Kids Exhibition lg... Comel cam cek lah adik2 dua org nie... huhuuu....


Program Jatidiri Kesukarelaan Nasional peringkat Bkt Bintang, KL.... Ni bkn kt KL tau, ni 5 hari kt IKBN temerloh & 5 hari kt kampung kuala medang, raub, pahang... best giler.... huhuuu....

Banyak lg actually program volunteer yg cek join, cek tak larat nak upload photo... Nnti cek rasa rajin cek upload utk bg korang jeles.... heheeee...

Feel free to visit iluvislam.com =)

1 comment:

Izzah said...

wahhh...so many times jadik volunteer!! bestnye..mcm tingin laa plak nak join skali..heheh