Mu ingat mu anak dato'?


Malam td pas makan ngan mmbr2 SUA, wan rasa kepala berat sangat... air idung nie dh macam air dari paip dah, selsema... Mgkn kne tempias ujan ptg lpas kelas kot. Sori arr to amir, didi & rahimi ckap nk pi lepak ngan korang lpas tu, tp tak pi pun... Bkn t
ak sudi or terlupa, tp tertido... Kul 10 pas balik makan tu, balik trus tido.... huhuuu... Terjaga balik dlm kul 1.30pg lebih camtu kot... Msg amir tnya dh tido blum, dia ckp dh nk tido, didi dh tido pun... Dh puas bergolek atas katil, bru pi solat isyak... After solat dlm 2.30 camtu kot, tetiba ada sorang hamba Allah call... Ntah apa yg tergerak hati dia nk call time tu ntah... huhuuu... Hamba Allah yg bnyk mbantu wan kt UiTM nie... Dia baru ja grad UiTM, Management Maths.

Berkongsi cerita susah dapat keje & tmpt practical coz economi tgh down, bercerita hal awek& pakwe masing2, bertanya khabar keluarga masing, bertanyakan hal stadi sem lpas & sem nie, berkongsi harapan masing2 di masa depan... Sungguh wan tak harapkan yg lain dr kawan2 wan, cuma sedikit waktu bersama untuk berkongsi hati.. Bg wan, takkan sume benda wan dpt criter kt mak abah or 'ustazah' wan.... Tp sahabat lah tempat yang paling banyak wan bercerita, mengadu & kadangkala merintih...

Wan tak harap pun material dari kawan2, apa ntah lagi simpati... Wan cuma ingin berkongsi... Susahkan nak faham... Walaupun wan bkn anak dato' & tak heran kawan wan anak dato' or tak, bg wan apa yang penting saling berkongsi... Bukan dari sebelah pihak...
Klu asyik wan yang terima wan akan rasa segan & klu wan yg asyik beri wan akan rasa tertekan... Wallahua'lam... Wan pun tak kenal diri wan yang sebenarnya... Hanya Allah Yang Maha Mengetahui... Apapun wan sangat bersyukur dengan kawan2 yang wan dapat sekarang nie... =)


Perhimpunan Sukarelawan Rakan Muda UiTM... From left with zura, fariz & anne...






Camping Introcamp Kelab Rekreasi UiTM (KRESMA) kt Sg Chiling... Sendiri masak, sendiri makan... Sedap tak sedap tu len criter... huhuuu...






Makan malam kt kolej jati dgn nasi lemak jati... Boleh tahan nasi lemak dia... From left with abe & mie...







Volunteers Johor Flood Mission... With budak2 IS puncak perdana & health science, alamanda... Rindu arr kt korang... huhuuu...







Supper with rahman & abe @ ali kopitiam, sek 7 baru... Man dh keje, abe kt uniKL...







From left with ima, shafiah, maz & ain @ dining delima after pgrm selangkah ke menara gading 3...







Volunteer muzium negara @ Smart Kids 07 Exhibition, PWTC... Aku masih kanak2... hahaaa...







Pgrm jatidiri kesukarelaan nasional peringkat bkt bintang kt ikbn temerloh, pahang... 10 hari kt cna, mcm2 aku dapat...






Walau dunia tak seindah syurga, bersyukurlah pada Yang Kuasa...

p/s : tajuk post nie wan dpt idea dr didi yg slalu sngt sebut ayat yg wan buat tajuk tu, tp ikhlas wan ckap wan tak tujukan kpd sesapa pun post nie... (betul)... =)

2 comments:

budaksua08 said...

wan mu perli cek ke? nt cek duku mu..

RIDHUAN mean keredhaanku said...

eh... mu ingat mu anak datuk ke? heheee... xde lah didi... tak nak kne duku, buah duku nak arr... heheee...