ASEAN University Games... Apa yg aku dapat...?

14th ASEAN University Games KL'08.... (AUG)

Apa aku dapat?...
  • kulit yang hitam coz berjemur tengah padang.
  • first time tak dapat balik raya aji
  • demam, sakit kepala, selsema, letih tahap cipan...
  • elaun yg aku rasakn ciput
  • tshirt 2 helai, sluar satu, sepasang costume, 3 topi & 1 kasut sport yg bkn saiz kaki aku...
  • kne berebut nak amik barang kt bilik operasi...
  • rehat tak cukup, kna bangun awal time cuti sem.
  • kne lari2 kt padang tgh panas & kekadang berhujan.
  • kne hafal step formation
  • makan kekadang tak sedap
  • kekadang tu nk kna beratur panjang bru dpt makan
  • & nk kne berebut roti ngn air cam tak cukup makan...
  • nak kena hafal nama mmbr2 baru
  • bengang kt org nie... tak puas ati kt org tu....
  • kekadang kne hipokrit senyum kt sume org...
  • & bnyak lah lagi klu nk di criterkan...
Itu yang aku dapat?

Yuppp... sume yang aku list kan mmg betul... itulh sisi gelap AUG bg aku.... Sisi cerahnye....?

Huhuu... Disini bermula nya criter sebenar yang nak aku criterkan... Mcm program2 len yg penah aku join, aku bg 4star dari 5star untuk AUG... Hebat arrr tuu... Banyak pengalaman yang aku dapat kutip dari AUG. Suka duka AUG banyak mengajar aku, apa pun yang terjadi 'hidup mesti diteruskan' dan 'kerja sukarela adalah untuk enjoy'... Takde benda yang perfect kt dunia fana nie sebenarnya... Hipokrit dan mekap lah macam mana pun, klu buruk tetap buruk... Klu hodoh tetap hodoh... Yg cantik & sempurna tu nikmat dari Allah semata2.. Hidayah Allah jua aku pohon untuk yang buruk dan hodoh tu... Namun aku tau, ada hikmah semuanya... & Allah lagi Maha Mengetahui...

Apa lagi aku dapat? Hablumminannas... Sebulan lebih kt AUG, bnyk gila ragam manusia... Yang tersangat pendiam, maybe cam aku dulu kot... Yg malu2 kucing nk brkenalan... Yg gila glamor... Yg terlebih ramah... Yang & yang bermacam2 yang lah lagi... Maha Besar Allah kerana menciptakan manusia begitu unik. Benarlah takde seorang pun manusia yang sama dengan seorang manusia lain. Dari pelbagai ragam tu, aku belajar yang kita semua sebenarnya adalah dari satu gelaran... Hamba kepada al-Khaliq...

Apa lagi? Sabar itu separuh daripada iman... Dalam berjuang menggapai bintang, pasti ada ralat & halangannya.... Setiap cabaran pasti ada hikmah dan manisnya... Berusaha dan terus berusaha dengan sabar... Allah pasti bersama dengan orang2 yang sabar.... Ridhuan... Go.. Go.. Chaiyok.... Semoga hidup mu di redhai Allah... =).

DONT JUST PLAY THE GAMES........ COMPETE.....

2 comments:

volunteers said...

Em betul tu, mcm ragam kite jmpe...
Msti aku yg gila glamor tukn...
hahaha... Wan aku pendiam sebenarnya.. Suka bsendiri... kdg2 hipokrit ckt wat2 kelakar tuk bg org lain gembira... Ye la tgk bdk2 AUG tension aje... Ape2pun usaha taqwa mulia... Wasalam...

volunteers said...

lupe nk tulis nama kat atas Didi...