as long as you do it for the love for Allah, HE will be with you..

Nie nasihat dari sorang sahabat ustazah, tapi sangat terkesan kt hati cek... Cek rasa baik utk cek, maka baik jgk utk korang... jemput arr baca... =)


Nisa, makin dekat dah nak kahwin, makin serabut kepala n jiwa makin tak tenteram... that happens to almost everyone. And obviously happened to me too... Masa ni lah kita jadi extra sensitive dengan org sekeliling n serabut dengan persiapan... Antara sebabnya is kita mula mengalami 'separation anxiety'. Sebab unconsciously or consciously kita tahu yang hidup kita takkan sama lepas ni. Hubungan dengan adik-beradik akan berubah... dan diri kita & keutamaan kita juga akan berubah. But just hold on and solat hajjat banyak minta dipermudahkan & minta ditenteramkan hati... InsyaAllah everything will be ok. Kalau rasa x tahan sangat nak nangis from time to time pun takpe. Just remember that marriage is sunnah, and as long as you do it for the love for Allah, HE will be with you... and pave the way for you. Love you, Nisa'a ♥ ~ from ustazah friend...

No comments: