Happy Volunteering... =)

My Ole2: Ini jaa yang cek mampu...

Pada 31 Januari 2010 (Ahad) lepas, cek ngan len2 volunteer yayasan SALAM telah jd promoter utk edar pamplet utk program My Ole2 kat KL Sentral. Actually pgrm nie dri pkul 10pg smpi 7pm & di bahagi kpada 3 shift... So cek pun amik lah shift kul 1pm smpi 4 pm...

My Ole-Ole adalah satu program hasil inisiatif sukarelawan yayasan SALAM malaysia untuk mengumpulkan makanan kering utk diedarkan kpd komuniti terpinggir sempena sambutan perayaan utama di Malaysia iaitu Tahun Baru Cina, Hari Raya Puasa, Deepavali dan Krismas...

Selain kat KL sentarl, pgrm My Ole2 pada hari yang sama jgk dibuat kat Kompleks SOGO, Jalan TAR, KL. Dan weekend yang seterusnya pun akan dibuat pgrm yang sama sepanjang tahun but ditempat yang berbeza la... Utk minggu nie SALAM buat kat GIANT Shah Alam ngan Kelana Jaya... But tak pula cek join, coz malas & nak rehat kat rumah... Heheee...

Dari program nie barulah cek tau malunya klu orang tak nak amik pamplete yang kita hulurkan kt diorang... heheee... Jd lah cek sorang yang sabar dan tabah sket... Chewahh.. Heheee...So jgn lah kita sombong klu promoter kat mana2 ulur pamplete tu, just amik and blah laa klu tak minat pun... kan.. kan... =) But ramai btul KL Sentral aritu, pening kepala cek tgok orang lalu lalang... Heheee... But pengalamn & jumpa kawan2 baru... Itu yang penting... =)

So, kepada sukarelawan yang berminat boleh msg wan atau terus buka laman web yayasan salam malaysia di http://www.salam.org.my... utk maklumat lanjut. Diharapkan komitmen dan kerjasama yang diberikan dalam membantu menjayakan projek ini akan memberikan sinar kebahagiaan kepada golongan yang memerlukan...Terima kasih..

Happy Volunteering =)

No comments: